יום רביעי, 6 ביוני 2012

הנחיות זן לטבח / דוגן

אל תשאיר את שטיפת האורז ואת הכנת הירקות לאחרים, אלא השתמש במו ידיך. במו עיניך. במלוא כנותך. אלא תקטע את תשומת הלב שלך. הייה קשוב לקריאה החד פעמית של הרגע.
אל תעדיף דבר על פני דבר, אחרת תהיה בלתי קשוב לדברים כולם. אומרים במנזר, שאם ששת הטעמים אינם בהרמוניה [מר, חמוץ, מתוק, חריף, עדין ומלוח] ואם שלוש הסגולות חסרות [פשוט-בהיר, נקי, מעורר השראה וכבוד] אזי הטבח אינו משרת המתמסר באמת ובתמים לקהילה.

מורה הזן דוגן, בן המאה ה-13. מתוך "הנחיות [זן] לטבח".
ספר שכתב בהשראת מפגש עם טבח זקן שחתך פטריות בקשב רב, על סיפון האנייה ששבה ממסע נדודיו של דוגן בסין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה